Humber Armoured Car Mk.IV již brzy

Bohužel díky covidu jsme znova nabrali zpoždění při přípravě novinek. Ale práce pokračovali. Jako první bude mít tento model 3D tištěné díly – hlavně a kryty světlometů. První krabička bude obsahovat samozřejmě lepty a resinové díly.

Humber Armoured Car Mk.IV byl nejpočetněji vyráběnou verzí úspěšného britského obrněného vozu. Hlavní změna spočívala ve výzbroji – původní velkorážní kulomet nahradil americký kanón ráže 37mm známý hlavně z amerických lehkých tanků Stuart.

Humber Mk.IV se zapojil do bojů v Evropě – nejprve v Itálii, následně pak po vylodění v Normandii i na západní frontě. Další vozy se dostaly na dálný východ, kde se zapojily do bojů s Japonci. Po válce se přebytečné stroje exportovaly a tak jejich služba pokračovala dlouho do sedmdesátých let dvacátého století. Obrněné vozy se zapojily do dalších lokálních konfliktů prakticky po celém světě.

72935 Humber Armoured Car Mk.IV – WWII British Army Europe – kamufláže

Plastikový model Humber Mk.IV navazuje na naši úspěšnou řadu modelů tohoto britského obrněného vozu. Odlišná je věž spolu s výzbrojí a dalšími detaily. Model jde sice postavit „čistě z plastu“. Jak bývá zvykem, tak „Profi“ přebaly obsahují vždy něco na víc. Nejinak je tomu i u Humbera Mk.IV – stavebnice bude obsahovat jako bonus resinové a leptané díly, ale to není vše. Poprvé jsme využili metodu přímého 3D tisku. K dispozici bude tištěná jak hlaveň 37mm kanónu, kulometu tak i dva tvarově složité ochranné rámy světlometů.

Humber Armoured Car Mk.IV – 3D parts

Sice covid zdržel přípravu novinky, ale vše se blíží zdárně ke konci a model bude uveden na trh okolo 21.4.2022